Nem kell tovább számolgatni, KO-val nyert történelmi bajnoki címet a Bayer Leverkusen

2 hete ezelőtt 21



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Bayer Leverkusen semmit sem bízott a véletlenre, 5-0-ra legyőzte a Werder Brement, ezzel pedig eldőlt, hogy megnyerte a Bundesliga 2023-24-es szezonját. Ez a klub történetének első bajnoki címe.

Egyszerű volt a képlet a Bundesliga 29. fordulójának zárása előtt: ha a Bayer Leverkusen legyőzi a Werder Brement, akkor megnyerni a bajnokságot. Mivel a csapat utcahosszal vezeti a bajnokságot az elmúlt 11 évben győztes Bayern München előtt, így a szurkolók nem fogták vissza magukat, már a vasárnapi bajnoki előtt óriási ünneplésbe kezdtek, elárasztották a stadion környékét és fantasztikus hangulatban érkeztek meg a játékosok a meccsre.

Epic! ⚫🔴#ForOurDream #B04SVW | #Bayer04 #Werkself pic.twitter.com/vCLot3ovr0

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) April 14, 2024

Amin aztán volt is ok az ünneplésre, merthogy a hazaiak kiharcoltak egy büntetőt, amiből Boniface a 25. percben megszerezte a vezetést, a második félidőben pedig további négy gólt szerezve biztosította be a győzelmet és a bajnoki címet a házigazda. 

A Bayer Leverkusen 1979 óta szerepel megszakítás nélkül az élvonalban, és többször is közel állt a Bundesliga megnyeréséhez, de eddig csak a második hely volt a legjobb eredmény, amit el tudott érni – négy alkalommal is, legutóbb 2011-ben, azóta pedig háromszor is bajnoki bronzérmes volt a csapat.

Xabi Alonso kinevezésével változott meg minden, ugyanis mikor 2022 októberében átvette a csapatot, akkor az a 17., kiesést jelentő helyen állt, innen sikerült a hatodik pozícióba behozni a Leverkusent, és még azt is simán elviselte, hogy olyan alapember, mint Moussa Diaby távozott a nyáron. Már az előző idényben is látszott, hogy valami nagy készül a Bayernél, mígnem ebben a szezonban az eddig lejátszott 29 bajnokijából 25-öt megnyerte és csak négyszer ikszelt a csapat, amely legnagyobb riválisát, a Bayern Münchent 3-0-ra verte.

The post Nem kell tovább számolgatni, KO-val nyert történelmi bajnoki címet a Bayer Leverkusen first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!