Világbajnok és Eb-ezüstérmes támadóját gyászolja Németország

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

78 éves korában, súlyos betegség következtében, a családja körében meghalt Bernd Hölzenbein, számolt be róla a Kicker. Az Eintracht Frankfurt legendája a klubsikerek mellett világbajnok volt az NSZK-val 1974-ben.

Hölzenbein 1967-ben debütált az Eintracht Frankfurt csapatában és 1981-ig erősítette a klubot, amelynek színeiben 420 bajnokin lépett pályára, a Bundesligában szerzett 160 gólja klubrekord. Összesen 516 meccsen játszott a csapatban, 207 találatig jutott, ezzel második a frankfurti örökrangsorban. 1980-ban UEFA Kupát nyert az Eintrachttal (a döntő első meccsén maga is betalált), mellette pedig háromszor a Német Kupában ért csúcsra.

A nyugatnémet válogatottban 40-szer lépett pályára, ezeken ötször volt eredményes.

Kezdett az 1974-es világbajnoki döntőn is, amit megnyert az NSZK, és ugyan a hollandok került korán előnybe, Hölzenbein kiharcolt egy tizenegyest, amiből Paul Breitner egyenlített, a németek pedig megnyerték a meccset.

Az 1976-os Európa-bajnoki döntőn is játszott, gólt is szerzett, de azt a meccset a csehszlovákok nyerték meg tizenegyesekkel.

Karrierje végén amerikai csapatokban is játszott, majd visszavonulását követően egy rövid ideig edzősködött, aztán visszatért a Frankfurthoz, amelynek volt alelnöke, játékosmegfigyelője, sportigazgatója, tanácsadója, majd nagykövete is.

The post Világbajnok és Eb-ezüstérmes támadóját gyászolja Németország first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!