Szoboszlai kezdett, a Liverpool a győzelme ellenére is kiesett az Európa Ligából

1 hét ezelőtt 18



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Korán vezetést szerzett, de hiába az 1-0-s győzelem, a hazai pályán elszenvedett 3-0-s veresége miatt a Liverpool összességében simán elbukta az Atalanta elleni párharcot az Európa Liga negyeddöntőjében. Szoboszlai Dominik kezdőként 67 percet játszott az olaszországi visszavágón. A Bayer Leverkusen angliai döntetlennel jutott tovább.

Az utóbbi időben több kritikát is kapó Szoboszlai is ott volt a kezdőcsapatban, a Liverpool pedig rendesen bekezdett a meccsen, ráadásul korán tizenegyeshez jutott: Alexander-Arnold adta volna középre a labdát, Ruggeri azonban kézzel blokkolta a beadást. A megítélt büntetőt Mohamed Szalah vállalta magára, aki magabiztosan gurított a bal alsó sarokba.

Ezután nagyon nyomott a Pool, Szoboszlainak is volt egy távoli, de laposan középre lövése – majd aztán egy csúnyán eladott labdája, amiből nagy helyzetbe került az Atalanta, de Alisson védett, és amúgy is leshelyzet volt. A 39. percben óriási lehetőség adódott az angolok előtt, Szalah lépett ki, a kapus hezitált, hogy kimozduljon, vagy a helyén maradjon, az egyiptomi az átemelést választotta, de szörnyen találta a labdát, ami így méterekkel mellé ment.

A Liverpool az első félidőben 70 százalékban birtokolta a labdát, és 1,23-as xG-jű helyzetet dolgozott ki, igaz, ennek nagy részét kitette a büntető.

A második félidőben az Atalanta kezdett biztatóan, majd rendezte ugyan a sorokat az angol csapat, de a hazaiak jóval veszélyesebbek voltak. A 67. percben három helyen is cserélt Jürgen Klopp, lejött Szalah, Luis Díaz és Szoboszlai is.

Szoboszlai statisztikái a mérkőzésről.

Érezhetően elfogyott az első félidőben látott liverpooli lendület a meccs végére, bár a labdabirtoklási fölény ugyanúgy megmaradt, az Atalanta kézben tartotta a meccset, és nem nagyon hagyott már kapura lövési lehetőséget a riválisnak. A vendégcsapat kétszer próbálta meg eltalálni a kaput,  és 0,05-ös xG-vel hozta le a második félidőt. Ez volt Klopp utolsó európai kupameccse a Liverpool vezetőedzőjeként.

Nagyon úgy tűnt, hogy megszakad a Bayer Leverkusen veretlen menetelése a szezonban, a West Ham United ugyanis sokáig vezetett otthon a friss német bajnokkal szemben, Frimpong azonban a 89. percben beállította az 1-1-es végeredményt, a németek 3-1-es összesítéssel jutottak tovább. A klubtörténelem első bajnoki címe után Xabi Alonso azt nyilatkozta, nem érik be ennyivel – nos, a Német Kupában megvan már a döntő, az EL-ben pedig négy között a csapat.

Kapcsolódó
Két sárgát kapott, de nem állították ki az elődöntőbe jutott Aston Villa kapusát
Emiliano Martínez hőssé vált a Lille ellen, két tizenegyest is kivédett.

The post Szoboszlai kezdett, a Liverpool a győzelme ellenére is kiesett az Európa Ligából first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!