Ralf Rangnick: A Bayern München felvette velem a kapcsolatot

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ralf Rangnick a 90minuten.at portálnak adott exkluzív interjújában megerősítette, hogy a Bayern München felvette vele a kapcsolatot.

Rangnick 2022 májusában vette át az osztrák válogatott irányítását, az első hat mérkőzéséből mindössze egy meccset nyert meg és négyszer kikapott. Aztán 2022 novemberétől varázsütésre minden megváltozott,

Ausztria azóta 14 mérkőzésből mindössze egy vereséget szenvedett, két döntetlen mellett 11-szer győzött és a csapat simán kijutott az idei Európa-bajnokságra.

„Vezetőedzőként mindig felelősséggel tartozol, szövetségi kapitányként még fontosabb szereped van. Itt felismernek és beszélnek velem az utcán, örülnek, és sok sikert kívánnak nekünk. Németország legyőzését követően egy bioboltban hozzám lépett egy idősebb házaspár. A feleség azt mondta: »A férjemmel a tévé előtt ültünk, és még soha nem voltunk ennyire izgatottak. Nem voltunk nagy futballrajongók, amíg ide nem került.« Ez nagyon boldoggá tett – nyilatkozta.

A 65 éves szakember elismerte, hogy a Bayern München megkereste, hogy vegye át a csapat irányítását.

„A Bayern megkeresett, én pedig tájékoztattam erről a szövetséget. Azért is, mert bizalmi kapcsolat van közöttünk. De a fókuszom az osztrák válogatotton van, abszolút az Európa-bajnokságra koncentrálunk. És nagyon jól érzem magam itt. Jelenleg nincs okom arra, hogy intenzíven és konkrétan foglalkozzak a tapogatózással.

De abban a pillanatban, amikor a Bayern azt mondaná, téged akarunk, azonnal meg kellene kérdeznem magamtól, hogy akarom-e ezt egyáltalán.

Bár 2026-ig szerződés köti a szövetséghez, azt mondta, ha valami mást akarna csinálni, akkor tudna erről beszélni az illetékesekkel.

„Nem a pénz számítana, számomra ez másról szól. Tudok változtatni? Van esély egy sikeres csapat kialakítására? Ezek hajtanak. Amikor ez már nem motivál, akkor ideje visszavonulni.”

Kapcsolódó
Akitől Klopp is sokat tanult – eretnekből lett professzor az osztrákok sikeredzője
Ralf Rangnick visszatenné a futballtérképre Ausztriát, amelyet az Eb-re már kivezetett.

The post Ralf Rangnick: A Bayern München felvette velem a kapcsolatot first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!